skip to Main Content

Wij zijn Albert Hoogendoorn en Annelies Hoogendoorn-Knol. Als pasgetrouwd stel zijn we in Hellevoetsluis begonnen, vlot daarna naar Heerhugowaard verhuisd en sinds 2006 wonen we met veel plezier in de stad Zwolle. We hebben drie volwassen, uitwonende kinderen en wonen in een groot huis net buiten het centrum.

Kom erbij en wees welkom

Vanaf het begin van ons huwelijk hebben we in ons huis ruimte gehad voor mensen die een plek nodig hadden. Soms gewoon ‘voor de lol’, zo was daar de 18-jarige exchange-student uit Brazilië die een jaar lang in Heerhugowaard bij ons woonde. In diezelfde tijd was er ook een zus die geen huis had en een plekje nodig had; kom erbij en wees welkom! Wat een gezellige tijd was dat.

In ons huis in Zwolle waren er jonge mensen die voor enkele weken / maanden die een kamer bij ons bewoonden en hebben al onze opgroeiende kinderen gebruik gemaakt van de extra ruimte op de benedenverdieping. We hebben opvang geboden aan iemand die opeens dakloos werd door een relatiebreuk, een student die een kamer zocht maar het niet vond en zo hebben er vele verschillende mensen in ons huis gewoond. Vanaf augustus 2017 woonden er twee vriendinnen die hun eigen huis verkocht hadden en pas in augustus 2018 een nieuw huis konden betrekken.

Wij hopen dat u zich bij ons ontspannen en blij voelt en tot rust komt.  Een beetje ‘In de Gloria’, zeg maar… Ontspan en geniet, we zijn u graag van dienst

Nieuwe uitdagingen

In ons leven samen zijn we altijd op zoek geweest naar nieuwe uitdagingen. Zo hebben we ook een periode van enkele jaren, samen met onze toen nog thuiswonende jongste zoon elke vrijdagavond eten gemaakt voor mensen die daar behoefte aan hadden. Dit begon met een tiental gasten en eindigde uiteindelijk met dertig tot veertig personen die allemaal een bijzonder verhaal hadden.

Gastvrijheid

In de loop der jaren is gebleken dat onze kracht ligt in gastvrijheid, het bieden van ruimte, een plek in ons hart en in ons huis. Nu de kinderen uit huis zijn is het huis wel erg groot voor twee personen. De vraag kwam naar voren: gaan we verhuizen naar een kleiner huis of een andere bestemming bedenken voor de woning? We voelen ons nog fit en houden nog steeds van mensen om ons heen, we zijn niet te beroerd om onze handen uit de mouwen te steken en we hebben niets te verliezen… het idee van een bed en breakfast was geboren.

Kloosterbier Uit Zwolle
Back To Top
Language